Хай-тек – це ергономічність, функціональність і технологічність. В приміщеннях, оформлених у цьому стилі, відсутні зайві деталі, натомість завжди багато простору, скла й металу. Замість штор на вікнах висять жалюзі, а стіни вкриті не шпалерами, а фарбою. Часто при цьому одну зі стін декорують цегляною кладкою. Замість люстр та настільних ламп у такому інтер’єрі встановлюють світлодіодні модулі. А ось меблі хай-тек мають бути легкими, мінімалістичними та лаконічними. Предмети в «сучасному» дизайні завжди виготовлені виключно з синтетичних матеріалів (або замасковані під такі).

Аскетизм, правильні геометричні форми та чіткість ліній – ось ключові характеристики таких дверей. Двері хай-тек – це практичний виріб, в декорі котрого присутні виключно прямі лінії. Єдиний допустимий у дверях хай-тек декоративний елемент – це механізми та елементи кріплення, які спеціально роблять більш помітними під час монтажу.

Матеріали для дверей хай-тек

Сучасні міжкімнатні двері в стилі хай-тек не повинні навіть нагадувати дерев’яні, тому їх часто виготовляють із МДФ чи сотового наповнювача й маскують під металеві чи пластикові. Часто двері в цьому стилі також виготовляють з екошпону та скла.

  • Дерево. Часто каркас дверей цього типу виготовляють із деревини недорогих порід. Двері з дерева не викликають алергії, не розшаровуються через надмірну кількість вологи у приміщенні й відрізняються винятковою міцністю.
  • Матеріали деревного виробництва. Оскільки поверхня дверей все одно буде замаскована, каркас таких виробів часто виготовляють із відходів деревного виробництва: МДФ, ДСП та ДВП. МДФ – це плита, виготовлена із сухої деревної стружки. Саме цей матеріал є найміцнішим та найбільш довговічним, адже має однорідну структуру. ДСП та ДВП дещо поступаються МДФ у якості, проте за умови облицювання дверей якісним покриттям теж можуть прослужити досить довго. А ось двері із картонним наповненням варто поставити лише в тому випадку, якщо господарям дому не потрібна гарна звукоізоляція.
  • Екошпон. Найчастіше цим матеріалом покривають каркас дверей із недорогих матеріалів. Екошпон – це матеріал із подрібнених часточок деревини, склеєних синтетичним клеєм. Він не дуже стійкий до механічних пошкоджень, проте (на відміну від натурального) не вигоряє на сонці, не боїться вологи та хімічних миючих речовин.
  • Скло. Скляні двері хай-тек мають не лише технологічний, а й легкий вигляд. Скло пропускає в кімнату світло, тому додатково «оживить» строгість «сучасного» стилю.


Сучасні міжкімнатні двері хай-тек можуть мати чорний, сірий чи металевий колір. Окрасою хай-тек приміщення можуть стати й двері яскравого монохромного жовтого, червоного чи синього кольорів.