Перед тим як ви підете у салон дверей робити замовлення, ви повинні точно знати, що саме вам потрібно. Двері у приміщенні мають досить багато різноманітних функцій: розділяють територію, забезпечують надійною шумоізоляцією, зберігають тепло у приміщенні. Крім того, дверні полотна впливають на емоційний стан людей. Такий вибір залежить від відтінку виробів, тому так важливо знати, як правильно підібрати колір дверей.

Критерії вибору: на що звертати увагу                                                                 

У такому нелегкому питанні неможливо обійтися без допомоги досвідченої людини, а точніше дизайнера. Якщо ви все ж таки вирішили проігнорувати цю пораду та вибрати колір дверних полотен самостійно, тоді вам потрібно ознайомитися з певними стандартами.

Враховуйте такі особливості:

  1. Колір підлоги.
  2. Відтінок стін.
  3. Меблі.
  4. Дизайн та стиль інтер’єру.

Усі гармонійні та вдалі компонування базуються на контрастах. Наприклад, темні двері, світла підлога та ін.

Поєднання зі стінами, підлогою та меблями

Зазвичай вибір обумовлений особливостями підлоги. Колір дверей і підлоги може співпадати. Якщо ж грати на контрастах, світла підлога та темні двері, тоді бажано мати якісь деталі, що будуть гармонувати з кольором дверей. При розподілі приміщень можуть використовуватися кардинально різні кольори покриття для підлоги. Наприклад, у коридорі може бути підлога у темних тонах. У спальні розстелена паркетна дошка, на кухні плитка. У такому випадку дизайнери радять використовувати нейтральні кольори.

Досить часто відтінок дверей обирають під особливості обробки стін. Колір дверей повинен бути таким як колір стін, повністю з ним зливатися. Спеціалісти радять колір полотен та стін вибрати протилежним по відношенню до підлоги.

При виборі однієї палітри відтінків можна брати близькі один до одного кольори.

З сірими стінами прекрасно гармонують білі двері та плінтуси такого ж кольору.                     

Якщо ваші меблі у помешканні темного відтінку, тоді бажано вмонтувати дверні полотна більш світліших відтінків. Так як у приміщенні можуть бути використані меблі різноманітних варіацій, бажано підібрати загальний колір та установити двері саме цього відтінку. Коли ж переважна більшість виробів представлена у темних тонах, двері також мають бути темними та навпаки.

Проте є універсальний варіант, — це установити шпонировані двері. Такі конструкції потрібно замовляти. Кожен варіант таких полотен враховує відтінок меблів під конкретний тип приміщень. Не дивлячись на те, що реалізація не потребує залучення додаткових фінансових затрат, результат вас повністю задовольнить.

Тепер у вас є базові поняття про те, як обирати двері у приміщення. Ці знання допоможуть вам обирати ті вироби, які дійсно стануть оригінальним доповненням. Спеціалісти салону «Центр дверей» з великим досвідом роботи допоможуть вам вибрати найкращий варіант під індивідуальний стиль інтер’єру.